14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı -Gölcük Belediye Başkanı Ellibeş: Temel hedefimiz, milletimizi en iyi yaşam olanaklarına kavuşturmak, onların sağlık, eğitim ve diğer sosyal hizmetlerden daha iyi yararlanmasını sağlamaktır


KOCAELİ (A.A) - Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, temel hedeflerinin milleti en iyi yaşam olanaklarına kavuşturmak, onların sağlık, eğitim ve diğer sosyal hizmetlerden daha iyi yararlanmasını sağlamak olduğunu bildirdi.
     Ellibeş, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, bugün, tüm insanlara kaliteli sağlık hizmetleri verilmesinin çağdaş dünyanın amaçları arasında yer aldığını belirterek, tıbbın temel amacının tüm insanların daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmesine hizmet etmek olduğunu kaydetti.
     Tıbbın geçmişten gelen tüm birikimleri kullanarak sürekli bir ilerleme içerisinde olduğuna dikkati çeken Ellibeş, Sağlık hizmetlerinin en yaygın ve en etkili biçimde halkımıza ulaştırılmasını cumhuriyetin kurulmasından bu yana temel ilke edinen Türkiyede önemli adımlar atılmış ve tıp daima dünyadaki gelişim ivmesine paralel bir gelişim sergilemiştir dedi.
     Ellibeş, Türk tıbbının dünyada yaşanan gelişmelerin hiçbir zaman gerisinde kalmadığını dile getirerek, doktorların ve diğer sağlık personelinin gösterdikleri üstün çabalarla tıp bilimini yönlendirdiklerini anlattı.
     Sağlık hizmetlerinde ulaşılan düzeyin sevindirici olarak değerlendirilebileceğini ancak hiçbir zaman yeterli görülmemesi gerektiğini vurgulayan Ellibeş, çağdaşlık yarışındaki hedeflerinin sürdürülebilmesi için sağlık sisteminin geliştirilmesi, bu kapsamda insanlara daha kaliteli sağlık hizmeti verilmesinin öncelikli görevlerinden biri olması gerektiğini ifade etti.
     Ellibeş, sağlıkta insanların gereksinimlerinin daha iyi karşılanması yönünde beklenilen adımlar atılırken, kendi toplumsal gerçeklerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini ve sorunlara uzun vadeli, kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğini anlatarak, Temel hedefimiz, milletimizi en iyi yaşam olanaklarına kavuşturmak, onların sağlık, eğitim ve diğer sosyal hizmetlerden daha iyi yararlanmasını sağlamaktır. Bu duygularla tüm doktorlarımızın ve tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, başarılar diliyorum dedi.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 14 Mart Tıp Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER