14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı -Burdur Valisi Yılmaz: -Sağlık çalışanlarının birikimleri ve eğitimleriyle insanları daha uzun ve daha iyi koşullarda yaşatmak, sağlık sorunlarını gidermek için gösterdikleri çabaları takdirle karşılıyoruz


BURDUR (A.A) - Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, sağlık çalışanlarının birikimleri ve eğitimleriyle insanları daha uzun ve daha iyi koşullarda yaşatmak, sağlık sorunlarını gidermek için gösterdikleri çabaları takdirle karşıladığını bildirdi.
     Vali Yılmaz, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, insanın en temel haklarından birinin, sağlıklı yaşama hakkı olduğunu, bu hakkın tüm yurttaşlarca eksiksiz kullanılabilmesi, sağlık hizmetlerinin kalitesi ve sağlık alanında ulaşılan düzeyin, günümüzde çağdaşlık göstergelerinden olduğunu kaydetti.
     Vatandaşlarına yeterli sağlık hizmeti veremeyen ülkelerin gelişmişliğinden söz etmenin mümkün olmadığını vurgulayan Yılmaz, mesajında, Yaşadığımız çağdaş dünyada ülkelerin yaşamsal öncelikleri arasında olan sağlık, insanların mutlu ve rahat bir yaşam sürmesinin vazgeçilmez ve en temel şartıdır. Güçlü bir geleceğe ancak sağlıklı bir toplumla ulaşılabilir. Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi, nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır ifadelerine yer verdi.
     Vali Yılmaz, önce insan anlayışının benimsendiği günümüzde, herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanmasının büyük önem taşıdığını bildirdi.
     Büyük Önder Atatürkün Beni Türk hekimlerine emanet ediniz diyerek onurlandırdığı doktorlar ile tüm sağlık çalışanlarının bu anlamlı gününü paylaşmaktan büyük onur duyduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:
     Sağlık çalışanlarının birikimleri ve eğitimleriyle insanları daha uzun ve daha iyi koşullarda yaşatmak, sağlık sorunlarını gidermek için gösterdikleri çabaları takdirle karşılıyoruz. Bu hizmet alanında emeği geçenleri saygıyla anıyor, İnsanı yaşatmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren doktorlarımız, hemşirelerimiz, ebelerimiz ve bütün sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 14 Mart Tıp Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER