14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı -Antalya Tabip Odası ve bazı sivil toplum örgütleri sağlık politikalarını protesto etti


ANTALYA (A.A) - Antalya Tabip Odası ve bazı sivil toplum örgütleri, uygulanan sağlık politikalarını protesto etti.
     Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan Antalya Tabip Odası, Antalya Diş Hekimleri Odası, Genel Sağlık-İş Sendikası, Antalya Veteriner Hekimleri Odası, Hasta Hakları Derneği ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi üyeleri, basın açıklaması yaptı.
     Grup adına açıklamayı okuyan Antalya Tabip Odası Başkanı Can Ertürk, sağlıkta performans uygulamasıyla hastaların müşteri haline getirildiğini ileri sürdü. Sağlığa harcanan paranın ileri derecede artırıldığını ve koruyucu hekimliğin yok edildiğini iddia eden Ertürk, Sağlık tüketilen bir malzeme haline getirilmiştir dedi.
     Hekimler olarak Sağlık Bakanlığından 14 maddelik acil talepleri olduğunu bildiren Ertürk, taleplerini sıraladıktan sonra Sağlık Bakanına çağrıda bulunarak, Halk ve sağlık emekçilerinin yararına yapacağınız her türlü faaliyeti destekleriz diye konuştu.
     SES Antalya Şube Başkanı Mustafa Kılınç ise sağlıkta dönüşüm adı altında uygulanan politikanın hastaları ve sağlık emekçilerini mağdur ettiğini savundu.
     Kılınç, 10 yılda onlarca arkadaşımızı kurban verdik. Ya şiddete, ya iş kazasına ya da meslek hastalığına... Saldırı ve şiddet sonucu yaralananların sayısını bilmiyoruz. On yılda poliklinik sayısı üç kat, ameliyat sayısı dört kat arttı. Artan yükün altından kalkmaya, halka nitelikli bir hizmet vermeye çalışıyoruz diye konuştu.
     Grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Hüseyin Kanber
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 14 Mart Tıp Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER