15 bin hükümlünün tahliyesi

15 bin hükümlünün tahliyesi -Kırşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile Kırşehir Açık Ceza İnfaz Kurumundan toplam 135 hükümlü tahliye oldu


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile Kırşehir Açık Ceza İnfaz Kurumundan toplam 135 hükümlü tahliye oldu.
     Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun Resmi Gazetede yayımlanmasının ardından Kırşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan 133, Kırşehir Açık Ceza İnfaz Kurumundan da 2 hükümlü tahliye edildi.
     Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, değişikliğin gündeme gelmesinden itibaren gerekli çalışmaları başlattıklarını, yürürlüğe girmesinden itibaren de tahliyeleri gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Dosyaların İnfaz Hakimliğine sunulmasından sonra hakim kararı ile iki cezaevinden toplam 135 hükümlünün tahliye edildiğini belirten Şahin, 11 hükümlünün işlemlerinin sürdüğünü, hak ediş tarihlerine göre onların da tahliye olacağını bildirdi.
     Şahin, tahliye olanların Denetimli Serbestlik Bürosu tarafından kamu yararına çalışma, karakola gidip imza atma şeklinde kontrol altında tutulacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 15 bin hükümlünün tahliyesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER