15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü

15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü -TÜDEF üyesi grup, yeni Tüketici Yasa Tasarısı Taslağının bir an önce TBMMye sevk edilmesi için davullu zurnalı imza kampanyası düzenledi


BURSA (A.A) - Bursada, Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) üyesi grup, 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Gününde, yeni Tüketici Yasa Tasarısı Taslağının bir an önce TBMMye sevk edilmesi için davullu zurnalı imza kampanyası düzenledi.
     Şehreküstü Meydanında bir araya gelen grup, davul zurna eşliğinde halay çekti, imza topladı. TÜDEF Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, anayasanın 172. maddesindeki Devlet tüketicileri koruyucu ve aydınlatıcı tedbirler alır, tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini teşvik eder hükmü ve Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ile tüketicilerin haklarını güvence altına alındığını söyledi.
     Yılmaz, buna rağmen tüketicilerin hala dolaylı vergilerin ağır yükü altında ezildiğini, dünyanın en pahalı benzinini kullandığını, bitki takviyesi adı altında ot tacirleri tarafından sömürüldüğünü ileri sürerek, şöyle devam etti:
     GSM operatörlerinin paket tarifeleri karşısında şaşkına dönen tüketici, limit aşımı ile adeta cezalandırılmakta, elektrik dağıtım şirketlerine 9 kalem adı altında ödeme yapan tüketici, ayrıca ülke genelinde kaçak elektrik ödemesinden sorumlu tutulmakta, tüketici yaşamını devam ettirmek için tükettiği gıdaların güvenliğinden emin olamadan tüketmekte, GDOnun etiketlerde gösterilmemesi nedeniyle tüketici, tercih hakkını kullanamamaktadır. Bankalar hala tüketiciye yolunacak kaz gözüyle bakmakta, yüksek yargı kararlarına, Rekabet Kurumunun cezalarına rağmen kendi hukukunu uygulamakta, tüketiciden hukuka aykırı olarak; yıllık kart ücreti, dosya masrafı, istihbarat ücreti, ipotek fek ücreti almaya devam etmekte kararlı görünmektedirler.
     Tüketicinin en temel yasal ve evrensel haklarının görmezlikten gelindiğini savunan Yılmaz, Bu devasa sorunlarımızı mevcut yasa ile bugünkü Tüketici Hakem Heyetleri yapısı ve bugünkü Tüketici Mahkemesi sayısı ile çözemeyiz. Bakanlık tarafından hazırlanan Yeni Tüketici Yasa Tasarısı Taslağının bir an önce TBMMye sevk edilmesini istiyoruz görüşünü kaydetti.
    
     Muhabir: Semih Kır / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER