15 yıldır izin kullanmadan çalışıyor

15 yıldır izin kullanmadan çalışıyor -Manisada yaklaşık 30 bin çifti evlendiren memur, 15 yıldır izin kullanmıyor -Evlendirme Memuru Başkurt: İşimde tek çalışıyor olmanın verdiği zorluğu, yaptığım işin verdiği mutluluk unuttu


MANİSA (A.A) - Turgay Duyar - Manisa Belediyesi Evlendirme Memuru Nurettin Başkurt, 15 yıldır izin kullanmadığını belirterek, İşimde tek çalışıyor olmanın verdiği zorluğu, yaptığım işin verdiği mutluluk unutturuyor dedi.
     Manisa Belediyesinde 28 yıldan bu yana memur olan ve son 15 yıldır evlendirme memuru olarak görev yapan Nurettin Başkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Manisa merkezde evlendirme yetkisinin tek kişide olduğuna dikkati çekerek, görevde tek olması nedeniyle izin kullanmaya zaman bulamadığını söyledi.
     Evlendirme dairesi dışında düğün salonlarındaki nikahlara da gittiğine işaret eden Başkurt, kış aylarında günde ortalama 5 nikah kıydığını, yaz aylarında ise bu sayının günde 10-12ye kadar çıktığını kaydetti.
     İşini severek yaptığını anlatan Başkurt, insanlara evlilik cüzdanlarını vermenin kendisini çok mutlu ettiğini ifade etti.
     Manisada 15 yıldan bu yana yaklaşık 30 bin kişinin nikahını kıydığını dile getiren Başkurt, şöyle konuştu:
     İnsanları evlendirmek beni mutlu ediyor. Manisada sokakta yürürken neredeyse gördüğüm herkesle selamlaşmak bana ayrı bir onur ve gurur veriyor. Mesleğimin zor olan yanı, sadece izin kullanamıyor oluşumdur. İşimde tek çalışıyor olmanın verdiği zorluğu, yaptığım işin verdiği mutluluk unutturuyor. 15 yıldan bu yana yaptığım görevimde ne hafta sonu ne resmi tatil ne bayramlarda izin kullanmadım. Mesai saatim de sabah başlayıp gece geç saatlere kadar devam ediyor. Gece düğünlere giderek de salonda evlenecek çiftlerin mutluluklarına ortak olup nikahlarını kıyıyorum. İnsanların mutluluğunu görmek bana ayrı bir heyecan ve çalışma şevki veriyor.
     Başkurt Manisada bu yılın ilk 3 ayında 450 çiftin evlendiğini belirterek, yıl sonuna kadar bu rakamın 2 bin 350ye çıkmasını beklediklerini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber 15 yıldır izin kullanmadan çalışıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER