15. Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana

15. Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali -Festival, Hollandalı Close Act Grubunun "İstila" adlı sokak gösterisi ile sona erdi


ADANA (A.A) - 15. Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali sona erdi.
     Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve Sabancı Vakfı işbirliğiyle bu yıl 15incisi düzenlenen Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivalinin kapanışında, Hollandalı grup, Türkiyede ilk kez gerçekleştirdiği performansıyla sokakları adeta karnaval havasına çevirdi.
     Atatürk Parkında başlayan "İstila" adlı sokak gösterisi kapsamında topluluk üyeleri, trampet çalıp dans ederek vatandaşlarla Adana Tren Garına kadar yürüdü. Hollandalı topluluk, gösterisini gar meydanında sürdürdü.
     Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Adanalıların festivale yoğun ilgi gösterdiğini, dünyanın önemli tiyatro gruplarını Adana ve İstanbulda ağırlandığını belirtti.
     Açık havada yapılan sokak gösterisiyle festivalin noktalandığını anlatan Bilgin, şöyle konuştu:
     "Adanalılar çok şanslı, dünyanın önemli tiyatro gruplarını izleme fırsatı buluyorlar. Festivalin, dünyanın önemli festivalleri arasında olması bizi mutlu ediyor. Avrupa Festivaller Birliğine de oy birliği ile kabul edilen bir festival oldu. Önümüzdeki yıllarda genişleyerek devam edecek."
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 15. Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER