16. Geleneksel 7den 77ye Bisiklet Turu

16. Geleneksel 7den 77ye Bisiklet Turu yapıldı


ANTALYA (A.A) - Antalya Kent Konseyinin Aksu Belediyesi katkılarıyla bu yıl 16ncısını düzenlediği "Geleneksel 7den 77ye Bisiklet Turu" gerçekleştirildi.
     19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında yapılan turun startı, EXPO Fuar Alanından verildi. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı bisiklet turu, Aksu Belediyesi önünde sona erdi. Tur sırasında Antalya Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, bisiklet grubunun önünden ve arkasından giderek güvenlik önlemi aldı. Aksu Belediyesi önünde düzenlenen çekilişle katılımcılara 12 bisiklet ve kaskı hediye edildi.
     Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerel yönetimlerin yayalara, bisikletlilere, engellilere öncelik vermesi gerektiğini söyledi. Bisiklet yollarının, araç trafiğinden ayrılmış, kentin her kesimine rahatlıkla ulaşılabilecek şekilde olmasının önemine değinen Kurt, "Kent içinde yapılan bisiklet yollarını yeterli bulmuyoruz. Kentin her noktasına bisiklet yoluyla ulaşabilmeliyiz. Antalya genel olarak bisiklet kullanımı için uygun bir il" dedi.
     Tura katılan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu da bisiklet kullanımının Avrupa ülkelerinde olduğu gibi yaygınlaştırılması gerektiğini ve buna uygun bisiklet yolları yapıldığında şehir trafiğinin daha da rahatlayacağını kaydetti.
     Bisiklet kullanımını yaygınlaştırmadan önce ona uygun alt yapının oluşturulması gerektiğini belirten Hacıcaferoğlu, okullarda öğrencilerin bisiklet kullanmaya yönlendirilmesinin önemine işaret etti.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber 16. Geleneksel 7den 77ye Bisiklet Turu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER