17 mahalle su baskınından kurtulacak

17 mahalle su baskınından kurtulacak -Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aldırmaz: -Devasa baksların tamamlanmasıyla su taşkınlarının önüne geçilecek. 17 mahalle ve valilik çevresinde artık su taşkınları yaşanmayacak


ADANA (A.A) - Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğünün yatırımlarından biri olan yağmur suyu tahliye sistemi çalışmaları devam ediyor.
     Seyhandaki 17 mahalleyi su taşkınlarından kurtaracak Bahçelievler Mahallesinde devam eden ve demiryollarını alttan geçecek yatay delgi sistemi çalışmalarını denetleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ASKİ Genel Müdürü Abdulkadir Küreksizden bilgi aldı.
     İşçilerle de sohbet eden Aldırmaz, Arıtmadan vilayet binasına kadar olan bölümdeki ana bakslar 4 tane olacak. Bu devasa baksların tamamlanmasıyla su taşkınlarının önüne geçilecek. 17 mahalle ve valilik çevresinde artık su taşkınları yaşanmayacak dedi.
     Aldırmaz, ana baksın çelik gömlekler ve içine yerleştirilen beton borularla döşendiğini, böylece 100 yıl dayanacak hale getirildiğini dile getirerek, Arıtmadan gelip havaalanından geçip vilayete giden baks, 17 mahalle ve vilayetteki sorunu ortadan kaldıracak. Önceden sistem yetersiz olduğu için aşırı yağışlarda mahalleleri su basıyordu. Yeni sistem tamamlandığında artık bu sorun yaşanmayacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber 17 mahalle su baskınından kurtulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER