İş adamlarından eğitime destek

İş adamlarından eğitime destek -GTO tarafından yaptırılan lise, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahinin katılımıyla açılacak


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte iş adamlarının desteğiyle yaptırılan Anadolu Ticaret Meslek Lisesinin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahinin katılımıyla açılacağı bildirildi.
     Gaziantep Ticaret Odasından (GTO) yapılan yazılı açıklamaya göre, GTO, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinin ardından şimdi de Anadolu Ticaret Meslek Lisesini eğitimin hizmetine sunuyor.
     Gaziantep Valiliği tarafından başlatılan Eğitim İçin Bir Tuğla da Sen Koy Kampanyası kapsamında yaptırılan ve yaklaşık 4.5 milyon liraya mal olan okula, 2012-2013 eğitim öğretim yılı için SBS sonuçlarına göre yeterli puan ortalamasını yakalayan 500 civarında öğrencinin kaydı yapıldı.
     Bir yıl gibi kısa sürede yapımı tamamlanan 32 derslikli okulun açılışı, 9 Kasım Cuma günü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahinin de katılacağı törenle gerçekleştirilecek.
     GTO Başkanı Mehmet Aslan, eğitime büyük önem verdiklerini, GTO Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinin ardından Anadolu Ticaret Meslek Lisesini eğitimin hizmetine sunacak olmanın heyecanını ve gururunu yaşadıklarını belirtti.
     2005de Anadolu Güzel Sanatlar Lisesini yaptırma kararı aldıklarında bazı kesimlerin Ticaret Odası ile Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinin ne alakası var- diyerek tepki gösterdiklerini anımsatan Aslan, şunları kaydetti:
     Ancak bugün gelinen noktada ne kadar yerinde bir karar aldığımızı görüyoruz. Oda olarak bugün şehrimize ikinci bir okul kazandırıyoruz. Yaptırdığımız bu okul, günümüz iş hayatında ihtiyaç duyulan kalifiye elemanın karşılanması noktasında önemli bir boşluğu dolduracaktır. Okulun yapımı için bizlerden desteğini esirgemeyen başta yönetim kurulu ve meclis üyelerimiz olmak üzere tüm üyelerimize teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber İş adamlarından eğitime destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER