17. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı

17. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı


KOCAELİ (A.A) - TÜBİTAK tarafından düzenlenen 17. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatında altın ve gümüş madalya kazanan Erkul Eğitim Kurumları öğrencileri basına tanıtıldı.
     Erkul Tunagür İlköğretim Okulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Erkul Eğitim Kurumları Genel Müdürü Rıdvan Adaş, Erkul Eğitim Kurumlarının kuruluşundan bu yana TÜBİTAK tarafından düzenlenen Matematik Olimpiyatında toplamda 1 altın, 7 gümüş, 8 bronz madalya aldıklarını söyledi.
     Bilime ve bilim insanına verdikleri değerin sonucu olarak Kocaelide bir rekora imza attıklarını anlatan Adaş, Öğrencilerimizden Furkan Süngü altın madalya, Eray Gönülal ve Hakan Güleç gümüş madalya, Serhat Emre Çoban da bronz madalya alarak Kocaelinin adını ulusal camiada duyurmanın sevincini yaşadılar dedi.
     Olimpiyatta altın madalya kazanan Furkan Süngü ise matematik çalışmanın kendisine hayatta karşılaştığı problemlere bir üst seviyeden ve farklı bir bakış açısıyla bakabilmeyi öğrettiğini dile getirerek, matematik çalışmanın fen bilgisi ve İngilizce gibi dersleri daha kolay anlamasını sağladığını ifade etti.
     Süngü, öğretmenlerinin yönlendirmesi ve ailesinin desteğiyle olimpiyatta başarılı olduğunu vurgulayarak, Artık amacım bu çıtayı daha da yükseltip Junior Balkan Matematik Olimpiyatlarında madalya alıp ülkemizin adını uluslararasında duyurmak diye konuştu.
     Konuşmaların ardından, olimpiyatta başarılı olan öğrenciler, madalyalarıyla birlikte fotoğraf çektirdi.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 17. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER