18 Mart Barış Kupası Satranç Turnuvası

18 Mart Barış Kupası Satranç Turnuvası -Eceabattaki turnuvaya 4 ülkeden 77 sporcu katılıyor


ÇANAKKALE (A.A) - Eceabat ilçesinde düzenlenen, 18 Mart Barış Kupası Satranç Turnuvası, başladı.
     Eceabat Kaymakamlığı, Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Çanakkale Temsilciliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen turnuvaya 4 ülkeden 77 sporcu katılıyor.
     Kaymakam Mehmet Akçay, turnuvanın açılışında, organizasyonun ilçelerinde düzenlenmesi talebinin kendilerini heyecanlandırdığını, uluslararası turnuvaya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     TSF Çanakkale Temsilcisi Ferdi Çağlar Gürel, turnuvayı uluslararası boyuta taşıdıklarını belirterek, Bu vatan için canını seve seve vermiş şehitlerimizin yattığı bu kutsal topraklarda, en eski savaş oyunu olan satrancın turnuvasını düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz dedi.
     Ödüllü turnuvaya Türkiyenin yanı sıra Bulgaristan, İran ve Gürcistandan da sporcuların katıldığını belirten Gürel, şöyle konuştu:
     Şehitlerimiz, bu topraklarda huzur içinde yan yana yatmakta. Bugünlerde bu sevgi ve barış atmosferine çok ihtiyacımız olduğunu düşünmekteyiz. Bu duyguların tekrar hatırlanması ve hafızalarımızda canlı kalmasına turnuvanın katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Turnuvaya katılan sporcularımızı şehitliklere ve Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezine götüreceğiz. Dereceye girenlere madalya ve özel ödüller verilecek.
     Turnuva, 17 Mart Pazar günü sona erecek.
    
     Muhabir: Bülent Ersöz / Mehmet Bayer / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber 18 Mart Barış Kupası Satranç Turnuvası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER