18 Mart Şehitleri Anma Günü ve

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci Yılı -Çorum Valisi Başköy: Bugün bizlere düşen görev, atalarımızın bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatarak, bölünmez bütünlüğümüzü, birlik ve


ÇORUM (A.A) - Çorum Valisi Sabri Başköy, Bugün bizlere düşen görev, atalarımızın bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatarak, bölünmez bütünlüğümüzü, birlik ve beraberliğimizi korumak, milli değerlerimize sahip çıkarak, bizden sonraki nesillere emanet etmektir dedi.
     Başköy, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci Yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Türk ve dünya tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferinin, tarihte eşine az rastlanır kahramanlık destanlarından biri olduğunu belirten Vali Başköy, bunun yanında inancın, azmin ve kararlılığın da en büyük simgesi olduğunu ifade etti.
     Çanakkale Savaşlarının bir milletin birlik ve beraberlik içerisinde, vatan toprağına karşı duyduğu bağlılığın ve inancın simgesi olduğunu vurgulayan Başköy, mesajında şunları kaydetti:
     Bu zafer aynı zamanda, milletimizin kararlılık ve azim ile birleşerek Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesini yaktığı bir tarih sahnesidir. İmkansızlıklar içinde çok büyük fedakarlıklar ile kazanılan bu zafer bizlere gurur, cesaret ve kendine güven duygusu vermiş, şartlar ne kadar zor olursa olsun millet olarak neleri başarabileceğimizi göstermiştir. Aziz şehitlerimiz, vatan için canlarını seve seve vermiş, makamların en yücesine erişmişlerdir. Bugün bizlere düşen görev, atalarımızın bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatarak, bölünmez bütünlüğümüzü, birlik ve beraberliğimizi korumak, milli değerlerimize sahip çıkarak, bizden sonraki nesillere emanet etmektir. Üzerinde huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere emanet eden, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER