18 Mart Şehitleri Anma Günü ve

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü -ADD Aydın Şube Başkanı Güneş: Çanakkale, Kurtuluş Savaşının kazanılmasına zemin hazırlayan bir prestij ve azmin mücadelesidir


AYDIN (A.A) - Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aydın Şube Başkanı Günver Güneş, Çanakkale, Kurtuluş Savaşının kazanılmasına zemin hazırlayan bir prestij ve azmin mücadelesidir dedi.
     Güneş, yaptığı yazılı açıklamada, Çanakkale Zaferinin emperyalist güçlerin oyunlarını bozan bir başarı olduğunu ve Çanakkalede dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazıldığını belirtti.
     Çanakkalenin Türk ordusunun savaşta da insanlığını unutmadığının gösterildiği bir yer olduğunu bildiren Güneş, Yaralı düşmanı hastaneye sırtında götüren, vurduğu düşman gemisinden denize düşen askerlerin kurtulabilmesi için top ateşini kesen Mehmetçik yalnız Geliboluda değil tüm dünya uluslarının gönlünde de abideleşmiştir. Çanakkale, millet olma bilincinin tohumlarının atılarak, Kurtuluş Savaşının kazanılmasına zemin hazırlayan, bir prestij ve azmin mücadelesidir dedi.
    
     Muhabir: Suat Deniz / Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER