18 Mart Şehitleri Anma Günü ve

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü -Muğla Belediye Başkanı Gürün ile MUTSO Başkanı Karakuş, günün anlam ve önemini belirten mesaj yayımladı


MUĞLA (A.A) - Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ile Muğla Ticaret Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Belediye Başkanı Gürün, mesajında, Türk ve dünya tarihi açısından büyük öneme sahip Çanakkale Savaşının bir çok milletin kaderini değiştirip,yıkılan ama küllerinden yeniden doğan devletlere ilham ve moral kaynağı olduğunu belirtti.
     Güçlü devletlerin karşısında tarihi boyunca esaret altında yaşamamış Türk devletinin bağımsızlığı için mücadele ederek, bu uğurda genç bir neslin canından, sevdiklerinden vazgeçip destan yazdığını bildiren Gürün, Muğlanın Birinci Dünya Savaşında bin 100, İstiklal Savaşında 204, Kore Savaşında 27, Kıbrıs Çıkarmasında 24, 1980 sonrasından günümüze 102 şehidinin olduğunu, şehitlerin isimlerini cadde, sokak ve parklara vererek yaşattıklarını ifade etti.
    
     -MUTSO Başkanı Bülent Karakuş-
    
     MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, yayımladığı mesajında, Çanakkale Zaferinin Türk milletinin kahramanlık destanı olduğuna işaret etti.
     Karakuş, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Dünyanın dört bir yanından toplanıp gelen, bağımsızlığımıza ve özgürlüğümüze kasteden düşmanları, Çanakkalede mahkum eden ve tarihe geçen Türk ulusunun azmi, kararlılığı ve bağımsızlık ruhudur. Bugün de aynı ruhu giderek artan coşku ve heyecanla taşımaya devam ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerimizle Çanakkale Zaferimizin 98. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER