18 Mart Şehitleri Anma Günü ve

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci Yılı -Kadirli ilçesinde tören düzenlendi


OSMANİYE (A.A) - 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla Osmaniyenin Kadirli ilçesinde tören düzenlendi.
     Kadirli Garnizon Komutanlığı Şehitliğindeki tören, çelenklerin koyulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, askerler tarafından saygı atışıyla devam etti.
     Jandarma Kıdemli Başçavuş Recep Çelik, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Türk vatanının ve milletinin ebedi varlığı ile devletin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitleri rahmet ve şükranla andıklarını söyledi.
     Çanakkale Zaferinin dünya üzerinde yarattığı sonuçlar ve ulusun kaderi üzerindeki etkileri açısından dünya tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu anımsatan Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Bu zafer gerektiğinde vatanı için ölümü bir görev olarak almaya hazır Türk askerlerinin çok zor şartlarda neleri başarabileceğini gösteren canlı bir belge niteliğindedir. Bu zafer yıllar süren acı verici bir küçülmenin sona erdirilebileceği inancını yeşerten bir zaferdir. Başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere bir avuç vatansever bu zaferlerden aldıkları güçle Kurtuluş Savaşını başlatmışlar ve işgal altındaki vatan topraklarını kurtararak Türkiye Cumhuriyetini kurmuşlardır. Ne mutlu bizlere ki, unutulmaz destanlar yazan atalarımızın kanları ve canları ile bize emanet ettiği topraklarımızın ve bayrağımızın koruyucuları olarak dimdik ayaktayız. Bu devlete zarar vermek isteyen hainlere en güzel cevap, Türk milleti tarafından verilecek her göreve hazır olarak bekleyen Türk askeridir. Bize emanet ettiğiniz bu cennet vatanı, size layık evlatlar olarak kanımızın son damlasına kadar koruyacağımıza ant içtik. Huzur içinde, ruhunuz şad olsun.
     Kadirli Kaymakamı Necip Çakmakın şehitlik defterini imzalaması, Merkez Cami din görevlisi Nuh Üste tarafından Kuran-ı Kerim okunması ve Müftü Orhan Öncünün yaptırdığı duadan sonra şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı.
     Törene şehit aileleri ve gaziler, Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Garnizon Komutanı Personel Yarbay Alaaddin Eşsiz, Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Türkol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canbolat, daire amirleri, okul müdürleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER