18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Ankara Valisi Yüksel: Kahraman şehitlerimiz, milletimizin sinesinde ve sevgisinde ebediyete kadar yaşayacaksınız


ANKARA (A.A) - Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Kahraman şehitlerimiz, milletimizin sinesinde ve sevgisinde ebediyete kadar yaşayacaksınız ifadesini kullandı.
     Yüksel, 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, bugünün Türkiyesinin temelinde Çanakkale Zaferi gibi mücadele ve zaferlerin yattığını vurguladı.
     Vali Yüksel, Vatan toprakları üzerinde istiklal ve egemenlik içerisinde hür ve bağımsız bir millet olarak bayrak dalgalandırmamızın ve yaşamamızın gerçek kahramanları olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkalede, Dumlupınarda, Sakaryada ve vatanımızın her sathında görevlerini ifa ederken hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum ifadelerini kullandı.
     Türk milletinin tarih boyunca var olma mücadelesinden hep başarıyla çıktığını, bugünün güçlü ve saygın Türkiyesinin temelinde bu şanlı mücadele ve zaferlerin yattığını vurgulayan Yüksel, şunları kaydetti:
     Türk vatan ve milletinin ebedi varlığı, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bölünmez bütünlüğü ve al bayrağının yüceliği uğruna ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtan kahramanlarımıza ve onların dul ve yetimlerine sahip çıkılması milletimizin tarihine ve mazisine olan bağlılığının da bir ifadesidir
     Kahraman şehitlerimiz, milletimizin zihninde, vefakar sinesinde ve engin sevgisinde ebediyete kadar yaşayacaksınız. Ruhlarınız şad olsun.
    
     Muhabir: Ankara
     Yayıncı: Eda Ay
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER