18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Diyarbakırdaki törende 2 şehit yakını ile bir gaziye Devlet Övünç Madalyası verildi -Vali Mustafa Toprak: Nifak tohumları sokmaya çalışanlara karşı gönül gönüle kucaklaşmamız aziz şehitlerimizi


DİYARBAKIR (A.A) - 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törende, 2 şehit yakını ile bir gaziye Devlet Övünç Madalyası verildi.
     Diyarbakır Hava Şehitliğinde düzenlenen ilk tören, saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve Vali Mustafa Toprak, 7nci Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hafize İpekin, anıta çelenk bırakmasıyla başladı.
     Buradaki tören Vali Toprakın, Şehitlik Şeref Defterini imzalaması, şehit mezarlarının ziyareti, karanfil bırakılması ve fidan dikimiyle sona erdi.
     Daha sonra Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezinde devam eden törende ise Gazi Polis Memuru Ömer Tokyay ile Şehit Mehmet Tangüner ve Şehit Müslüm Kayanın yakınlarına Devlet Övünç Madalyası verildi.
     Vali Toprak burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferinin tarihten silinmek istenen bir milletin, vatanını ve mevcudiyetini canı pahasına nasıl savunacağını göstermesi bakımından insanlık tarihi için ibret alınması gereken bir hadise olduğunu söyledi.
     Bu destan sonucunda adeta yeni bir tarih yazıldığını vurgulayan Toprak, Nifak tohumları sokmaya çalışanlara karşı azim, şevk ve heyecanla gönül gönüle kucaklaşmamız aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin bayramı olacak dedi.
    
     -Görmediği amcasının mezarını ziyaret etti
    
     Hava Şehitliğinde 6 yaşındaki Muhammed Mustafa Atan, 16 yıl önce Hakkarideki operasyonda şehit olan amcası Ahmet Atanın mezarını ailesiyle ziyaret etti.
     Baba Recep Atan, oğlu Mustafanın sabah uyandığında kendileriyle amcasının mezarını ziyaret etmek istediğini söylediğini belirterek, Bana yeni elbiselerini giyip, amcasının mezarına gitmek istediğini ifade etti. Biz de isteği üzerine takım elbisesini giydirip getirdik diye konuştu.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın - Aziz Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER