18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Sivasta, Biz Değil Miydik adlı fotoğraf sergisi açıldı -İki şehit ailesi ile bir gaziye Devlet Övünç Madalyası verildi


SİVAS (A.A) - Sivasta, Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Biz Değil Miydik adlı fotoğraf sergisi açıldı.
     Çanakkale Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğinde hazırlanan Biz Değil Miydik adlı fotoğraf sergisi, Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde açıldı.
     Serginin açılışını, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz birlikte gerçekleştirdi.
     Sergiyi gezen Vali Kemelek, daha sonra anı defterini imzaladı. Kemelek, yaptığı konuşmada Dönemin en güçlü devletlerine karşı Türk milleti ve kahraman Türk ordusu, Çanakkalede vermiş olduğu eşsiz mücadele ve kazandığı zaferle birlik ve beraberliğini tehdit eden bütün zorluklara karşı topyekün mücadele vererek yurt topraklarını korumak ve savunmak için kanını, canını ortaya koymaktan çekinmemiştir. Gerek Çanakkalede gerekse İstiklal Savaşı ve vatan savunmasında şehit olan vatan evlatlarına sonsuz şükran ve minnet borçluyuz ifadelerini kullandı.
     Serginin ardından Kemelek ve beraberindekiler, Selçuk Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan şehitleri anma programına katıldı.
     Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Programda, günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı, Piyade Albay Sedat Beşir yaptı.
     Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal ise Çanakkale Zaferi ile Türk toplumunda millet olma bilincinin tohumlarının tekrar yeşerdiğini, Kurtuluş Savaşının kazanılması adına çok önemli bir adım atıldığını söyledi.
     Hızal, Üzerinde yaşadığımız bu kutsal topraklarda her zaman ve her şartta al bayrağımızın dalgalanacağına olan kanaatimiz tamdır dedi.
     Konuşmaların ardından şehit polis memurları Melih Çimen ve Sedat Atamanın yakınları ile gazi Alaettin Balbaya Devlet Övünç Madalyası verildi. Atamanın madalyası oğlu Turan Atamana, Çimenin madalyası ise babası Sadettin Çimene takdim edildi.
     Öğrencilerin hazırladığı Çanakkale Geçilmez isimli oratoryo ile sona eren programa, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sivas Şube Başkanı Fuat Ahıskalı, kurum müdürleri, gaziler ve şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER