Büyükkılıç serbest bölgede incelemelerde bulundu

Büyükkılıç serbest bölgede incelemelerde bulundu


KAYSERİ (A.A) - Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, serbest bölgesinde incelemelerde bulunarak, işyerlerini gezdi ve yeni açılacak olan BOYHES tesislerini gezerek açılacak olan fabrika hakkında bilgiler aldı.
     Büyükkılıç, BOYHES Kablolama Sistemleri Sanayi ve Tic. AŞ Kayseri Serbest Bölgesinin gerek kapsadığı alan gerekse yatırımcılara sağladığı kolaylık ve alt yapı yatırımları açısından son derece cazip bir yer olduğunu belirtti.
     Kayseri Serbest Bölgesinin gün geçtikçe büyüdüğünü ve yeni fabrikaların kurulduğunu bu yıl 100 kişinin istihdam kapasiteli bakır ve fiber optik data kabloları ve aksesuarların üretimi için bir işyerinin açılacağını hatırlatan Büyükkılıç, şunları kaydetti:
     Kayseri Serbest Bölgesi artık kendini aşan bir üretim merkezi olmuştur. Çünkü hem dünya teknolojileri ile yarışacak olan üretim tesisleri birer birer hizmete açıldığı gibi bu tesisler bir dünya markası olma yolundadır. Teknolojiye yatırım yapılmaktadır. Buradan yapılacak üretim ile hem ihracat yapılarak ekonomik gelir elde edilecek hem 100 civarında işsize iş imkanı sağlanacaktır.
     BOYHES Kablolama Sistemleri Sahibi Mustafa Boydak ise bu ziyaretten memnun olduklarını belirterek Başkan Büyükkılıçın Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı olarak çok sık ziyarette bulunduğunu, yurt dışında piyasa araştırması yaparak bölgenin bir dünya merkezi olması yönünde çalışmalar yaptığını söyledi.
     Serbest Bölge alanı içerisinde Gümrük Vergi muaflığının bulunduğu belirten Serbest Bölge Yönetim Kurulu ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Serbest Bölgesinin ilerleyen zaman içerisinde Anadolunun ekonomik, teknolojik ve üretim merkezi olacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Büyükkılıç serbest bölgede incelemelerde bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER