18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburtta düzenlenen törenlerle şehitler anıldı


TRABZON (A.A) - 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburtta tören düzenlendi.
     Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezindeki törene, Vali Nurullah Çakır, Garnizon Komutanı Albay İsmet Cansaran, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, şehit aileleri, gaziler, askeri ve mülki erkan katıldı.
     Vali Çakır, burada yaptığı konuşmada, şehit yakınlarının, devletin ve toplumun vefasını her zaman yanlarında hissettiğini belirterek, Şehitlerimizin anne, baba, eş ve evlatlarına sağlık dolu ömür diliyorum. Her alanda kazanılan zaferleri kutluyor, bize bu günleri armağan eden, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmak üzere vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk milletinin huzur ve güvenliği için her görevde canını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle hayatta olan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum dedi.
     Rize Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Kemal Aksu ise şehitlerin vatan, millet, hürriyet, insanlık ve barış uğruna canlarını seve seve feda ettiklerini ifade ederek, kahraman şehitlerin emaneti olan bayrak ve vatan için kutsal nöbet sırasının kendilerinde olduğunu söyledi.
     Törende, 2012 yılında Hakkaride şehit olan Jandarma Onbaşı Metin Çetinin babası Ahmet Çetine Devlet Övünç Madalyası verildi.
     Tiyatro gösterisi sunulan tören sonunda Çanakkale Sergisi açıldı.
    
     -ARTVİN-
    
     Garnizon Şehitliğinde düzenlenen tören, Vali Necmettin Kalkan, Garnizon Komutanı Piyade Albay Güven Dalgıç ve Belediye Başkanı Emin Özgünün şehitlik anıtına çelenk sunmasıyla başladı.
     Saygı duruşunda bulunulması ve saygı atışının ardından Vali Kalkan, şehitlik özel defterini imzaladı.
     Piyade Üsteğmen Ufuk Yıldırımoğlunun günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptığı törende, Piyade Onbaşı Abdullah Emreokur ise Çanakkale Geçilmez adlı şiiri okudu.
     Garnizon Şehitliğindeki tören, şehit mezarları ziyaret edilerek karanfil bırakılmasıyla sona erdi.
     Etkinlikler, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde Artvin Fen Lisesince hazırlanan programla devam etti. Öğrenciler programda, 18 Mart Şehitleri ve Çanakkale Zaferi konulu gösteri sundu.
     Program sonunda Vali Kalkan, 2011 yılında Hakkari Çukurcada Piyade Çavuş olarak vatani görevini yaptığı sırada şehit düşen Soner Ateşsaçanın babası Mehmet Ateşsaçana Devlet Övünç Madalyası takdim etti.
    
     -GÜMÜŞHANE-
    
     Hükümet Meydanında düzenlenen törene, Vali Yusuf Mayda, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Garnizon Komutanı Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arslantaş, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.
     Törende, Vali Mayda, Garnizon Komutanı Albay Önder, Belediye Başkanı Canlı ile Şehit ve Gaziler Derneğince Atatürk Anıtına çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Vali Mayda ve beraberindekiler Şehit ve Gaziler Derneğini ziyaret etti.
     Ardından Kültür Merkezindeki Çanakkale konulu resim sergisinin açılışını yapan Mayda ve beraberindekiler, Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin düzenlediği programa katıldı.
     Mayda, burada yaptığı konuşmada, Türk tarihinin kahramanlık ve destanlarla dolu olduğunu, bunlardan birinin de Çanakkale Zaferi olduğunu söyledi.
     Program, Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin Çanakkale Zaferi konulu gösterisiyle sona erdi.
    
     -BAYBURT-
    
     İmaret Tepesi Şehitliğindeki törende, Vali Hasan İpek, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Zeki Karataş, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ile Şahit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Hayrettin Haluk Akkoyunlu, Şehitlik Anıtına çelenk sundu.
     Tören, saygı atışı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından sona erdi.
     Şair Zihni Kültür Merkezinde, Bayburt Fen Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen programda ise Tarih Öğretmeni Mehmet Güven, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.
     Öğrencilerinin şiir okuduğu ve Şehitlik konulu sinevizyon gösterisinin sunulduğu programda gün dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
     Program, öğrencilerin sergilediği Birlikte Türkiyeyiz konulu oratoryo ile sona erdi.
    
     Muhabir: EKİP / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER