18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -HKÜ yemekhanesinde, Çanakkale menüsü çıkarıldı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) öğrencileri, Çanakkale kahramanlarının cephede yediği yemeklerden yedi.
     HKÜden yapılan açıklamaya göre, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sosyal Medya Kulübü öğrencileri tarafından Dirilmek için ölmek mi gerekir- Dirilmek için görmek mi gerekir- Onlar ölmeden dirildi. Peki ya sen- sloganıyla Çanakkale kahramanları için etkinlik düzenledi.
     Çanakkale içinde ve Hey onbeşli gibi kahramanlık türkülerinin de seslendirildiği etkinlikte çok sayıda öğrenci buğday çorbası, üzüm hoşafı ve yarım ekmekten oluşan Çanakkale menüsünden yiyerek kahramanları andı.
     Çanakkale ruhunu yaşatmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten HKÜ Sosyal Medya Kulübü Başkanı Mustafa Şahin, Çanakkale kahramanlarının bu vatan için yarı aç, yarı tok kalarak bu vatanı kurtardıklarını anımsatarak, Kimi zaman ekmek bile bulamadılar. Biz de onların zor şartlar altında buğday çorbası, üzüm hoşafı ve yarım ekmek yediklerini hatırlayarak ve hissederek yemek istedik ifadesini kullandı.
     Duygulu anların yaşandığı etkinliğe, üniversite öğrencilerinin yanı sıra akademisyenler de katıldı.
    
     -Arabanda tören düzenlendi
    
     18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla Arabanda tören düzenlendi.
     Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen törende, Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Jandarma Bölük Komutan Vekili Jandarma Başçavuş Yılmaz Gökçek, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Dumlupınar İlkokulu öğrencileri de şiirler okudu.
     Törene Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Araban Cumhuriyet Savcısı Koray Keskin, İlçe Emniyet Amiri Vekili Komiser Yardımcısı Mehmet Turgut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Gündeş, İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu başkanları, şehit aileleri, gaziler, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
     Buradaki törenin ardından Yavuzeli Kaymakamı ve Araban Kaymakam Vekili Serhat Karabektaş, Belediye Parkı içerisindeki Cafe Parkta şehit ailelerine öğle yemeği verdi.
     Program kapsamında ilçe merkezindeki ve bağlı köylerdeki şehit aileleri de ziyaret edildi.
    
     -Nizipte Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma etkinliği
    
     Nizipte 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenklerin konulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Program, protokol üyelerinin Nizip Şehitliğini ziyareti ve Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen etkinliklerle devam etti.
     Program Cumhuriyet Lisesi öğrencilerinin günün anlam ve önemine anlatan şiirler okuması, Çanakkale Savaşı gerçeğini anlatan gösterisi ve oratoryo ile son buldu.
     Törene İlçe Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Garnizon Komutanı Binbaşı Cem Çerkezoğlu, Belediye Başkan yardımcısı Salih Uygur, Nizip Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Günay, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kantar ve daire amirleri katıldı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek - Mahmut Bazlama - İrfan Aydoğdu
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER