18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü


KONYA (A.A) - 18 Mart Şehitleri Anma Günü, Konya ve ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.
     Beyşehirde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Beyşehir protokolü, Anıt Alanında bir araya geldi.
     Anıt Alanında çelenklerin sunumu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Beyşehir Vali Kemal Katıtaş Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Mevlüt Kocagüzel, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.
     Kocagüzel, bugün kutlanan zaferin kolay elde edilmediğini belirterek, Türk milletinin elde ettiği zafer, sadece kazanılmış bir zafer olarak görülmemeli, etkileri ve sonuçları itibariyle neleri götürüp neleri getirdiğine bakılmalıdır dedi.
     Anıt Alanında Çanakkaleyle ilgili fotoğraflar ve Çanakkalede şehit düşen isimlerin yer aldığı panoların sergilenmesinin ardından, gaziler ve şehitler onuruna yemek verildi.
    
     -Seydişehir
    
     Seydişehirde de 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.
     Astsubay Çavuş Ümit Bayman, Anıt Alanında yaptığı konuşmada, Türk milletinin bu zaferle, arka arkaya gelen acı olayların etkisiyle kaybettiği öz güvenini yeniden kazandığını söyledi.
     Bu günde, vatan topraklarını canları pahasına koruyan şehitleri minnet ve şükranla hatırladığını dile getiren Bayman, Aziz şehitlerimiz yattıkları yerde şunu hissetmelidir ki temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir dedi.
    
     -Kulu
    
     Kuluda 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Tören, şehit aileleri adına, şehit Cengiz Köylüoğlunun babası Murat Köylüoğlunun Anıt Alanına çelenk koymasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Yapılan konuşmaların ardından, Merkez Kabristanlığında bulunan Şehitlik Mezarlığına gidilerek şehitlere dua edildi.
    
     -Sarayönü
    
     Sarayönü Hükümet Konağı önünde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
     Öğrencilerin okullarını bayrak ve flama ile temsil ettiği tören, çelenklerin sunumu ile başladı. Törende, Sarayönü Şehitliği ziyaret edilerek, Sarayönü Müftüsü Hüseyin Ergen tarafından dualar okundu.
     Şehit Jandarma Er Hasan Çiçek, kabri başında anılırken, saygı duruşu ve okunan duaların ardından şehitlikteki program sonra erdi.
    
     -Akşehir
    
     Akşehirde 18 Mart Şehitleri Anma Günü kapsamında, Akşehir Şehitlik Anıtına çelenk sunuldu.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından, tören erkanı ve beraberindeki heyet tarafından, Akşehire bağlı belde ve köylerde bulunan Şehit Mezarlıkları ziyaret edildi.
     Şehit ve gazi ailelerine, Akşehir Öğretmenevinde verilen öğle yemeğinin ardından, Akşehir Kültür Merkezinde Mualla Nigar Yamaç Ortaokulu tarafından, 18 Mart Çanakkale Zaferiyle ilgili bir etkinlik düzenlendi.
    
     Muhabir: Ekip / Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER