18. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatı

18. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatı -Olimpiyatta 12 dalda dereceye giren 64 öğrenci, madalyalarını aldı


ANTALYA (A.A) - Antalyada bu yıl 18incisi düzenlenen Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatı ödül töreniyle sona erdi.
     Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Matematik Bölümü Topluluğu, Konyaaltı Belediyesi ve Toros Koleji ile ortaklaşa düzenlediği "18. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatı"nın ödül töreniHukuk Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı.
     Olimpiyat Jüri Başkanı Prof. Dr. İlham Aliyev, konuşmasında Türkiyede TÜBİTAK matematik olimpiyatlarının ardından gelen en prestijli olimpiyatın "Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatları" olduğunu ifade etti.
     Türkiyenin en yetenekli çocuklarının Antalyada yarıştığını anımsatan Aliyev, profesör kariyerindeki isimlerin bile 10 saat zaman ayırıp çözmekte zorlanacağı soruları çözme yeteneğine sahip çocukların olimpiyatta dikkati üzerlerine çektiğini anlattı. Bilgi ve yetenek seviyesi yüksek bu çocukların dünya olimpiyatlarında Türkiyeyi temsil edeceğini vurgulayan Prof. Dr. Aliyev, Antalya ve Türkiye geneli olmak üzere iki kategoride yapılan yarışlara 700 lise öğrencinin 12 dalda katıldığını kaydetti.
     Türkiye Matematik Milli Takımının son 7 yılda dünya olimpiyatlarında önemli dereceler elde ettiğini hatırlatan Aliyev şunları söyledi:
     "Türkiye matematik olimpiyatlarında dünya sıralamasında 120 ülkede ilk 10a girdi. Bu çok büyük bir başarı. Avrupada ise Rusyadan sonra ikinci sıradayız. Bu başarının yakalanmasında bu olimpiyatların katkısı çok büyük."
     Olimpiyata lise 1,2,3 kategorisinde mansiyon, bronz, gümüş ve altın madalya kazanan 64 öğrenciye katılım belgesi, plaket, madalya ve çeşitli hediyeler verildi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci / Sefa Karacan
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber 18. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER