19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü -Ispartada Gaziler Günü dolayısıyla Hükümet Meydanında tören düzenlendi


ISPARTA (A.A) - Ispartada Gaziler Günü dolayısıyla Hükümet Meydanında tören düzenlendi.
     Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törene, Vali Vekili Niyazi Can, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Yaşar Ayyıldız, Belediye Başkan Vekili Ercan Görgülü, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Emniyet Müdürü Mehmet Or, daire müdürleri ve gaziler katıldı.
     Törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Yaşar Ayyıldız, devleti devlet, ulusu ulus yapan değerlerin ulusal değerler olduğunu söyledi. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundan bugüne sürekli iç ve dış tehditlere maruz kaldığını belirten Ayyıldız, Vatanın kahraman evlatları İstiklal Savaşında, Kore Savaşında, Kıbrıs Savaşında olduğu gibi günümüzde de vatanımızı bölmeye çalışan hainlere karşı canları pahasına her türlü tehdidi bertaraf etmişlerdir. Vatanı savunma mücadelesi, Türk varlığı sonsuza dek sürene kadar devam edecektir dedi.
     Şehit ve gazilerin birer değer olduğuna dikkati çeken Ayyıldız, gazilere sahip çıkarak saygılı olmanın, milletin tarihine ve mazisine bağlılığının ifadesi olduğunu kaydetti.
     Törenin ardından şehitlik ziyaret edildi.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber 19 Eylül Gaziler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER