19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve

19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı -Diyarbakır Valisi Toprak: "19 Mayıs tarih boyunca hep en yukarıda tuttuğumuz bağımsızlık sevdamızın bir yansımasıdır"


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, "19 Mayıs tarih boyunca hep en yukarıda tuttuğumuz bağımsızlık sevdamızın bir yansımasıdır" ifadelerini kullandı.
     Vali Toprak, 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün Anadolunun dört bir yandan işgal altında olduğu bir dönemde Samsundan başlattığı Kurtuluş Mücadelesinin 94. yıl dönümünün tüm ülkede olduğu gibi Diyarbakırda da kutlanacak olmasının mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.
     Milletin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak, birlik, beraberlik ve hoşgörü içerisinde geleceğe sağlam adımlarla yürümeye devam edeceğine inandıklarını kaydeden Toprak, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     "19 Mayıs tarih boyunca hep en yukarıda tuttuğumuz bağımsızlık sevdamızın bir yansımasıdır. Bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin sevgi ve bağlılık, birlikte oluşturacağımız mutlu ve müreffeh geleceğe olan güvenimiz, bizi birbirimize daha çok kenetliyor. Küreselleşen dünyanın gittiği istikameti doğru anlayabilmek için, bilgiyi aramalı, araştırmalı, daha çok okumalısınız. Diğer taraftan enerjinizi ve zamanınızı doğru yönde seferber etmeniz de gerekir. Geleceğin devlet yöneticileri, bilim adamları, siyasetçileri, eğitimcileri, sanatçıları ve diğer meslek temsilcileri olarak ülkemizi, eğitimde, bilimde, fende, ekonomide, uluslararası ilişkilerde, kültür ve sanatta, sporda elde edeceğiniz başarılarla taçlandıracağınıza yürekten inanıyoruz.
     Ülkemiz, istiklal şuuruyla, ruhuyla, inancıyla ve insan haklarına saygılı, geçmişinden kopmadan, bütünleşerek, geleceğe emin adımlarla yürüyecek olan siz değerli gençlerimize emanettir. Almakta olduğunuz irfan ve terbiye ile insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en değerli ve önemli sembolü ve temsilcileri olacaksınız. Şanlı tarihimizde bir dönüm noktası olan 19 Mayıs 1919 tarihinin 94. yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyetini bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürkü, silah arkadaşlarını, vatanı için canını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle anıyorum. Tüm vatandaşlarımızın ve gençlerimizin bayramını kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum."
    
     Muhabir: Sema Kaplan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER