19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve

19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı -MHP Samsun Milletvekili Şimşek, mesaj yayımladı


SAMSUN (A.A) - MHP Parti Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Şimşek mesajında, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürkün Türk gençliğine armağan ettiği bu bayram vesilesiyle bir kere daha coşkulu ve gururlu olduklarını belirtti.
     İlhamını ve coşkusunu Türk gençliğinden alan böylesine güzel günlerin, kuşkusuz sadece kutlanmak için değil aynı zamanda anlamına uygun kavramların vücut bulması gereken tarihi dönemeçler olduğunu vurgulayan Şimşek, şöyle devam etti:
     "Her şeyin bittiği sanıldığı anda yeniden doğmasını bilen yüce Türk milletinin 19 Mayısta verilen işaret ve sonsuzluk aşkı ile kurduğu Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar olması, teslimiyetçilik yerine Türk milliyetçiliğini, bölücülük yerine milli birliği esas alan, kul hakkını en büyük günah sayan, yalan yerine doğruyu erdem bilen, yüksek ahlak, yüksek feraset, yüksek dirayet sahibi olan, dünyayı Türkçe okuyan, hukukun üstünlüğüne sözde değil özde inanmış, adalet terazisi şaşmayan bir Türk gençliğinin vücut bulmasıyla mümkün olacaktır."
     Şimşek, şunları kaydetti:
     "Topla, tüfekle ve kapılar arkasındaki gizli anlaşmalarla hedeflerini gerçekleştiremeyenler, Samsundan yakılan özgürlük meşalesini söndüremeyecekler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının mirasına zarar veremeyeceklerdir. 19 Mayısın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlandığı dikkate alındığında, Türk gençliğine çok büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Temennim, her bir gencimizin huzurlu, mutlu ve gelecek kaygısı taşımadan yaşayacağı günlere yakın bir zamanda ulaşmalarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Mustafa Kemal Atatürkün mukaddes vatanımızın bölünmez bütünlüğü yolunda kurtuluş mücadelesini başlattığı bu anlamlı günün 94. yıl dönümünde, bütün Samsunlu hemşehrilerimizin ve gençlerimizin bayramını kutluyor, başta Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün gazilerimizin ve bütün şehitlerimizin manevi huzurlarında saygı ile eğiliyor, şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum. Ne mutlu Türküm diyene."
    
     Muhabir: Hasan Saygan
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER