19 Mayıs kutlamaları

19 Mayıs kutlamaları -19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Aydın, Denizli ve Uşakda kutlandı


AYDIN (A.A) - 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Aydın, Denizli, Manisa ve Uşakda kutlandı.
    
     Aydın Valiliği önündeki kutlamalar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akının Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Zeynel Akın, yaptığı konuşmada, 19 Mayısın kurtuluş ve bağımsızlık meşalesinin yakıldığı gün olduğunu belirtti. Bu meşalenin, bir milletin var olma yolundaki en büyük ışığı olduğunu vurgulayan Akın, şöyle devam etti:
     "Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürkün 19 Mayısta doğduğunu söylemesi, günün öneminin en güzel şekilde ifadesidir. Atatürk, bu günü gençlere armağan ederek, söz ve davranışlarıyla sevgisini ve güvenini ortaya koymuştur. Dünyada gençlerine güvenen, değer veren, her konuda bilgili ve donanımlı yetiştirerek yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilir. Geleceğimizin teminatı, yarınlarımızın güvencesi gençlerimizin ruhen ve bedenen sağlıklı, kişilikli, bilgili ve donanımlı bireyler olarak yetişmesini sağlamak, devletimizin yanı sıra, aile, birey ve toplum olarak hepimizin ortak sorumluluğudur."
     Törene, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü (ADÜ) Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, partilerin il ve ilçe başkanları, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
    
     -Denizli-
    
     Denizlideki kutlamalar, valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı, Delikliçınar Meydanına bando eşliğinde kortej yürüyüşü yapıldı.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, burada yaptığı konuşmada, Atatürkün 19 Mayısı Türk gençlerine armağan ederek onlara verdiği değeri gösterdiğini belirtti. İbanoğlu, "Gençlerimiz geleceğin mimarıdır. Biz gençlerimize ne kadar değer verirsek onlar kendilerinde yapacakları işler için o kadar güç buluyorlar. Türkiye her alanda başarıya koşarken, gençlerimiz de kendilerine verilen görevi en iyi şekilde yaparak Türkiyeyi daha iyi noktalara getirecektir" dedi.
     Öğrencilerin konuşmaları ve şiir okumalarının ardından, eskrim, karate, tekvando, judo ve badminton takımları gösteriler sundu, bisiklet grubu tören alanından başlayarak şehir içinde tur attı.
     Törene, Denizli Vali Yardımcısı Hasan Gürsoy, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan ile protokol üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Tören, geleneksel halk oyunu gösterisinin ardından sona erdi.
    
     -Uşak-
    
     Uşaktaki tören, Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Fuat Kömürcü, Belediye Başkanı Ali Erdoğan vatandaşların bayramını kutladı.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Kabay, konuşmasında, 19 Mayısın askeri zaferlerin, siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda büyük ve modern bir Türkiyenin temellerinin atıldığı gün olarak zihinlerde yer aldığını ifade etti.
     Öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından 2012 yılında il genelinde spor müsabakalarında derece alan sporculara ödülleri verildi. Törende halk oyunları ve öğrencilerin hazırladığı gösteriler sergilendi.
     Kutlamalara AK Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş, Mehmet Altay, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, daire müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Suat Deniz - Sebahatdin Zeyrek - Soner Kılınç
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber 19 Mayıs kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER