19 Mayıs kutlamaları

19 Mayıs kutlamaları -Muğla Belediye Başkanı Gürün: -"19 Mayıs 1919da Mustafa Kemal Atatürk, ulusal bağımsızlık için ilk adımı atmış, bütün ülkeyi milli mücadele bayrağı altında toplamıştır"


MUĞLA (A.A) - Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, "19 Mayıs 1919da Mustafa Kemal Atatürk, ulusal bağımsızlık için ilk adımı atmış, bütün ülkeyi milli mücadele bayrağı altında toplamıştır" dedi.
     Gürün, 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında,ülke olarak kutlanan resmi bayramların her birinin tarih sayfasında önemli yeri olduğunu belirtti.
     Verilen çetin mücadeleler sonucunda Türkiye Cumhuriyetini kurulduğunu hatırlatan Gürün, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     "19 Mayıs 1919da Mustafa Kemal Atatürk, ulusal bağımsızlık için ilk adımı atmış, bütün ülkeyi milli mücadele bayrağı altında toplamıştır. Atatürkün açtığı yolu aydınlatan ilke ve devrimlerinin gelecek kuşaklara aktarılması, anlatılması ve yaşatılması için gençlere büyük görevler düşüyor. Bu büyük günün, Türk ulusunun gençlerine, Büyük Önder Atatürk tarafından bayram olarak armağan edilmesi onlara verdiği değerin ayrı bir göstergesidir. Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla anıyor, başta gençlerimizin olmak üzere halkımızın 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum."
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 19 Mayıs kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER