19 Mayıs kutlamaları

19 Mayıs kutlamaları -19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Bayburtta etkinliklerle kutlandı


BAYBURT (A.A) - 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Bayburtta çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     Etkinlikler kapsamında ilk tören Cumhuriyet Meydanında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlunun Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Gençlik Yürüyüşü gerçekleştirildi.
     Karakaşoğlu, törende yaptığı konuşmada, milli mücadelenin başladığı 19 Mayısın Büyük Önder Atatürk tarafından gençlere bayram olarak hediye edilmesinin, gençlere verdiği değerin en büyük göstergesi olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
     "Sizler Türkiyeye inanmak ve ülkemize hizmet etme konusunda kararlılığınızı her ortamda ve şartta göstermek zorundasınız. Milletimizin çağdaş dünyada saygın bir yer edinebilmesi için yorulmaksızın gayret etmek, çalışmak ve üretmekle sorumlu olduğunuzu bir an bile unutmadan, geleceğin Türkiyesini inşa etmek her gencimizin en önemli görevidir."
     Vali Hasan İpek, AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hacı Demirezen, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkunun katıldığı törende, öğrencilerden oluşan halk oyunları ekipleri ile sporcular çeşitli gösteri gerçekleştirdi.
     Milletvekili Özbek, milli sporcu Tuncay Başaran ile bilek güreşi tuttu.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber 19 Mayıs kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER