19 Mayıs kutlamaları

19 Mayıs kutlamaları -CHP İzmir İl Teşkilatı yürüyüş düzenledi


İZMİR (A.A) - 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde, CHP İzmir İl Teşkilatı "Tam Bağımsız Halkı Yürüyüşü" düzenlendi.
     İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan gruplar, "İzmir Halkı Cumhuriyete sahip çıkıyor" yazılı pankart ve Türk bayrakları ile Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü.
     Yürüyüşe CHP izmir Milletvekilleri Aytun Çıray, Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Cumhuriyet Meydanında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, "Ergenekon" davasında tutuklu yargılanan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbayın mektubu okundu.
     CHP izmir Milletvekilleri Aytun Çıray, burada yaptığı konuşmada, 19 mayıs 1919un 94 yılını kutladıklarını belirterek, "Hepimizin bağımsızlık ile onurun, kurtuluş ile haysiyetin eş anlamlı kelimeler olduğunu öğrendiğimiz günü kutluyoruz" dedi.
     Çıray, Reyhanlıdaki bombalı saldırılar nedeniyle 19 Mayıs törenlerinin iptal edildiğini savunarak, "Sebebi ne olursa olsun milli bayramımızı ertelemek utanç vericidir" dedi.
     Konuşmaların arından grup, hep birlikte Gençliğe Hitabeyi okuması ile son buldu.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
<< Önceki Haber 19 Mayıs kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER