19.Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali

19.Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali -Festivalde dünya opera repertuvarının başyapıtları arasında yer alan Lucia Di Lammermoor sahnelendi


ANTALYA (A.A) - 19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivalinde dünya opera repertuvarının başyapıtları arasında yer alan Lucia Di Lammermoor sahnelendi.
     Aspendos Antik Tiyatrosunun büyülü atmosferinde sergilenen G. Donizettinin ünlü eserine sanatseverler büyük ilgi gösterdi. İzleyicilere unutulmaz bir opera gecesinin yaşatıldığı eserin rejisörlüğünü İtalyan Vincenzo Grisostomi Travagnili yaptı. Antalya operasının solist, koro, orkestra ve bale sanatçıları ise güçlü performanslarıyla dikkat çekti.
     Eserin en etkileyici bölümlerinden biri olan Lucianın delirme sahnesinde, soprano Nurdan Küçükekmekci Aydının seslendirdiği Dolce Suono aryası büyük beğeni topladı.
     Gecede Antalya Devlet Opera Balesi orkestrasını şef Alexandru Samoila yönetirken, Caner Ruhselman koro şefliği görevini üstlendi. Koreografisi Arkın Zireke ait olan eserin dekor ve kostüm tasarımı Gülden Sayıl, ışık Mustafa Eski ve Stefano Pirandello imzasını taşıyor.
     Seyircilerin beğeniyle izlediği eserde Nurdan Küçükçekmeci Aydın Lucia, Tamer Peker Enrico, Göksay Yaran Edgardo, Engin Suna Raimondo, Oben Bostancı Artura, Arzu Mecidova Alisa ve Fatih Şanal ise Normanno karakteriyle sahne aldı.
     Festivalde, 10 Eylül Pazartesi günü Çaykovskinin ünlü eseri Kuğu Gölü sahnelenecek.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 19.Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER