1922 Mütarekespordan Kosovaya 10 akülü sandalye

1922 Mütarekespordan Kosovaya 10 akülü sandalye


BURSA (A.A) - 1922 Mütareke Spor Kulübü, Yakova ve Priştinada düzenlenen iki ayrı törenle ihtiyaç sahibi 10 engelliyi sevindirdi. 10 adet akülü sandalye bağışında bulunan Fatih Pulat başkanlığındaki kulüp yöneticileri sandalyeleri iki ayrı programla sahiplerine teslim etti.
     Kulüp yöneticileri, ilk programı Başbakan Yardımcısı ve aynı zamanda Sanayi ve Ticaret Bakanı olan Mimoza Kusari Lila ile Yakovadaki Engelliler Derneği Hendikosda gerçekleştirdi. Başbakan Yardımcısı Mimoza Kusari Lila, Türkiyeden böyle bir şeyin düşünülerek Kosovaya yardım eli uzatan 1922 Mütareke Sporun organizasyonundan duyduğu mutluluğu dile getirerek, bu tür yardımlaşmanın spor kulübü tarafından yapılıyor olmasının kendileri için de önemli olduğunu söyledi.
     Kulüp Başkanı Fatih Pulat ise amaçlarının engelli vatandaşların da halkın bir parçası olmasını sağlamak olduğunu bildirdi. Bu küçük yardımla kendilerinin çok mutlu olduklarını belirten Pulat, Kosova ile Türkiye arasındaki kardeşlik ve dostluk bağlarının güçlenmesine katkı sağlayan Bursadaki Kosovalı iş adamı Şaban Sönmez ile Mudanya Belediyesine de teşekkür ettiklerini kaydetti.
     Heyet daha sonra Kosova Demokratik Türk Partisinin (KDTP) Priştinedeki genel merkezinde düzenlenen törende Prizren, Gilan, Mitroviça ve Mamuşadaki ihtiyaç sahiplerine 5 adet akülü tekerlekli sandalye bağışında bulundu. Partinin aynı zamanda Genel Başkanı olan İçişleri Bakanı Mahir Yağcıların katıldığı törene, Kosova Milletvekili Enis Kervan, Bakan Yardımcıları Cüneyd Ustaibo, Rifat Krasniç, Kadir Hüseyin ile Mitroviça Belediye Başkan Yardımcısı Erol Zekeriya ve partili il başkanları da katıldı.
     Kulüp yönetim kurulu üyesi ve Kosovalı Bursalı iş adamı Şaban Sönmez ise Kosovalılara bağışta bulunmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, yardımın gerçekleşmesine destek veren KDTP yetkililerine teşekkürlerini kaydetti.
    
     Muhabir: Ömer Bilik / Burak Akay
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber 1922 Mütarekespordan Kosovaya 10 akülü sandalye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER