2 hastanede vardiya sistemi uygulanacak

2 hastanede vardiya sistemi uygulanacak -Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Taş: -Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Atatürk Devlet Hastanesinde 2 Ocaktan itibaren bazı branşlarda 16.00 ile 23.00 saatleri arasında po


ANTALYA (A.A) - Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Taş, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Atatürk Devlet Hastanesinde 2 Ocak tarihinden itibaren bazı branşlarda saat 16.00 ile 23.00 arasında poliklinik hizmetleri verileceğini bildirdi.
     Erdoğan Taş, yaptığı açıklamada, Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında Antalyada 2 Kasım tarihinde faaliyete geçen Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin hastanelerin mali, personel ve zaman gibi kaynaklarını daha verimli, etkili ve doğru bir şekilde kullanarak vatandaşlara ulaşılabilir ve kaliteli sağlık hizmeti sunmak için çalışmalarına devam ettiğini belirtti.
     Bu doğrultuda polikliniklere müracaat eden hasta sayıları ile ilgili çalışmalar yaptıklarını anlatan Taş, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi polikliniklerine günde yaklaşık 9 bin, Atatürk Devlet Hastanesi polikliniklerine ise günlük 4 bin hastanın müracaat ettiğini kaydetti. Hedeflenen standartlarda sağlık hizmetinin sunulabilmesi ve yoğunluğun azaltılabilmesi için iki hastanedeki polikliniklerde vardiya sistemi uygulamaya karar verdiklerini ifade eden Taş, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Atatürk Devlet Hastanesinde 2 Ocaktan itibaren bazı branşlarda 16.00 ile 23.00 saatleri arasında poliklinik hizmetleri verilecek dedi.
     Taş, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, kulak-burun-boğaz, göz, üroloji, kadın hastalıkları ve doğum, genel cerrahi, psikiyatri, çocuk cerrahi, çocuk hastalıkları, göğüs hastalıkları, dahiliye ve ortopedi branşlarında, Atatürk Devlet Hastanesinde de kulak-burun-boğaz, göz, üroloji, kadın hastalıkları ve doğum, genel cerrahi, dahiliye, göğüs hastalıkları, çocuk hastalıkları, fizik tedavi-rehabilitasyon ve ortopedi branşlarında poliklinik hizmeti verileceğini bildirdi.
     Muayene olmak isteyen vatandaşların, T.C. kimlik numaraları ile söz konusu hastanenin internet sitesinden Merkezi Hastane Randevu Sisteminden giriş yaparak veya 182 Nolu telefon numarasını arayarak randevularını alabileceklerini anlatan Taş, ayrıca hastaların hastanelerin polikliniklerine doğrudan müracaat ederek sıra alabilecekleri belirtti.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber 2 hastanede vardiya sistemi uygulanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER