2. Cumhurbaşkanı İnönünün ölümünün 39. yıl

2. Cumhurbaşkanı İnönünün ölümünün 39. yıl dönümü


MERSİN (A.A) - CHP Mersin İl Başkanlığı 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönünün ölümünün 39. yıl dönümü nedeniyle İnönü Anıtına çelenk koydu.
     CHP Mersin milletvekilleri İsa Gök, Aytuğ Atıcı ile Mersin CHP İl Başkanı Faruk Mehmet Akar ve partililerin katıldığı törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     İl Başkanı Akar, tören sonrası yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.
     İnönünün Kurtuluş Savaşında bir çok fedakarlıkta bulunduğunu belirten Akar, şöyle devam etti:
     İnönü Türkiye Cumhuriyetinin ikinci cumhurbaşkanı, CHPnin ikinci genel başkanı olmuştur. İnönünün ülkeye birçok katkısı olmuştur. Birçok savaşa ve anlaşmaya katılmış ülkeyi temsil etmiştir. Kazandığı ve kaybettiği savaşlar olmuştur. Ama İnönü, hiçbir zaman azmini ve karalılığını kaybetmemiştir. İnönü, kurduğu köy enstitüleri ile eğitimli insanların yetişmesini sağlamıştır.
    
     -Anma mesajı-
    
     CHP Milletvekili Ali Rıza Öztürk, yayımladığı mesajında ise, bağımsızlığının korunmasında ve geliştirilmesinde, demokrasinin yerleşmesinde İnönünün büyük rol oynadığını belirtti.
     İnönünün Türkiye Cumhuriyetinin bağımsız bir devlet olarak kabul edildiği Lozan Antlaşmasını imzalayan kişi olduğunu ifade eden Öztürk, İkinci Dünya Savaşı sırasında göstermiş olduğu ileri görüşlülükle ülkemizi savaşın dışında tutmuştur. İnönünün, ulusuna ve ülkesine çok büyük hizmetleri olmuştur. İnönü, bıraktığı mirasları ve öğütleriyle bizim için çok önemli bir liderdir ifadelerine yer verdi.
    
     Muhabir: Mesut İnce / Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Aykut Ünlüpınar
<< Önceki Haber 2. Cumhurbaşkanı İnönünün ölümünün 39. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER