2. Kastamonu Ahşap Etkinlikleri

2. Kastamonu Ahşap Etkinlikleri -Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Akman: -Kamu ve özel sektörü, sivil toplum örgütleri, üniversiteleri, kısaca tüm taraflarıyla tüm dünyada iş yapan, Türk müteahhitlik sektörü gibi, bir T


KASTAMONU (A.A) - Orman ve Su işleri Bakan Yardımcısı Dr. Nurettin Akman, Kamu ve özel sektörü, sivil toplum örgütleri, üniversiteleri, kısaca tüm taraflarıyla tüm dünyada iş yapan, Türk müteahhitlik sektörü gibi, bir Türk ormancılık sektörü çıksın istiyoruz dedi.
     Nurettin Akman, Kastamonu Orman İşletme Müdürlüğünde düzenlenen, 2. Kastamonu Ahşap Etkinliklerinde yaptığı konuşmada, orman teşkilatlarından sağlanan odun ve odun dışı ürünlerin, biyolojik çeşitliliğin korunması, çölleşme ve erozyonla mücadele, kırsal kalkınmaya destek, temiz ve kaliteli içme suyu üretimi gibi birçok alanda katkıda bulunduğunu söyledi.
     Türkiyede 21 bin orman içi ve kenarı köyde, 7 milyon civarında kişinin yaşadığını aktaran Akman, Ülkemizin kırsal kalkınmasında önemli role sahip 7 bin civarında hızar-şerit işletmesi bulunmaktadır. Bunlar kırsal kesimlerdeki en önemli, hatta çoğu yerde tek işletmedir. Türkiyenin 500 sanayi kuruluşu arasında orman ürünleri sanayisi yer almaktadır diye konuştu.
     Türk işadamlarının yurt dışına açılmaları gerektiğini vurgulayan Akman, şunları kaydetti:
     Kamu ve özel sektörü, sivil toplum örgütleri, üniversiteleri, kısacası tüm taraflarıyla tüm dünyada iş yapan, Türk müteahhitlik sektörü gibi, bir Türk ormancılık sektörü çıksın istiyoruz. Zaten bunların temeli atılmış durumda. Buradaki birlikteliğimiz bunun en güzel işareti.
     Konuşmaların ardından, etkinliklere destek olan kişilere plaket verildi.
     Toplantıya, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Kastamonu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sedat İşeri, AK Parti İl Başkanı Metin Çelik ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Özkan Beyer/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber 2. Kastamonu Ahşap Etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER