20 yıllık okulun tapusu valiliğe devredildi

20 yıllık okulun tapusu valiliğe devredildi -Vanda, 20 yıl önce Mustafa Cengiz isimli hayırsever tarafından okul yapımı için bağışlanan arsanın tapusu valiliğe devredildi


VAN (A.A) - Vanda 20 yıl önce Mustafa Cengiz isimli hayırsever tarafından okul yapımı için bağışlanan arsanın tapusu valiliğe devredildi.
     Kentte 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerde ağır hasar gören 12 derslikli Mustafa Cengiz İlköğretim Okulunun yerine yenisini inşa etmek isteyen Van Valiliği, arsanın milli eğitim müdürlüğüne devredilmediğini belirledi.
     Bunun üzerine arsayı bağışlayan hayırsever Mustafa Cengizin çocuklarıyla irtibat kuran valilik, okulun bulunduğu arsanın tapusunu istedi.
     Cengizin çocukları da babalarının bağışta bulunduğu arsanın tapusunu valilikte imzalanan protokol ile Van Valiliğine devretti.
     İmza töreninde konuşan Vali Münir Karaloğlu, yıkılan 12 dersliğin yerine 24 derslikli yeni bir okul inşa edeceklerini belirterek, "Arsanın tapusunun olmadığını görünce okul yapımı için bağışta bulanan rahmetli Mustafa Cengizin çocuklarına başvurduk. Onlar da babalarının yaptığı hayra saygı gösterdiler ve kendilerine ait olan tapuyu valiliğimize devrettiler" dedi.
     Cengizin çocukları da babalarının adını okulda yaşatmak istediklerini vurgulayarak okulun kente ve öğrencilere hayırlı olması temennisinde bulundu.
    
     Muhabir: Cemal Aşan
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber 20 yıllık okulun tapusu valiliğe devredildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER