2012 Londra Paralimpik Oyunlarına İzmirden 4

2012 Londra Paralimpik Oyunlarına İzmirden 4 sporcu katılacak


İZMİR (A.A) - 2012 Londra Paralimpik Oyunlarına İzmirden 4 sporcunun katılacağı bildirildi.
     İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, yaptığı yazılı açıklamada, 29 Ağustos-9 Eylül tarihlerinde düzenlenen 2012 Londra Paralimpik Oyunlarna Türkiyeyi 67 sporcunun temsil edeceğini kaydetti.
     İzmirden de Duygu Çete (Görme Engelli Judo), Bestami Boz (Tekerlekli Sandalye Basketbol), İzzettin Kanat (Halter) ve Cahit Kılıçaslan (Atletizm) oyunlara katılacağını belirten Kaplan, Paralimpik Oyunlar, olimpiyat oyunlarının bitiminde gerçekleştirilen çok önemli bir spor organizasyonu. Sporcularımızın ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum. Oyunlarda tüm sporculara başarılar diliyorum dedi.
     Kaplan, İzmirin spor altyapısı, kültürü ve çeşitliliği açısından çok önemli bir konumda olduğunu, mevcut tesislerin engelli vatandaşların rahatlıkla kullanabileceği standartlara ulaştırıldığını kaydetti.
     Tesislerde engelliler için yıl boyunca kurslar düzenlediklerini bildiren Kaplan, açıklamada şu ifadelere yer verdi:
     Bir türlü istediğimiz sporcu sayısına ulaşamıyoruz. Velilerden çocuklarının spora yönlendirilmesi konusunda hassasiyetlerini bekliyorum. Çocuklarını engellilik durumlarından dolayı spordan uzak tutmasınlar tam tersine onların rehabilitasyonları için spor en güzel uğraş, gelsinler tesislerimizde spor yaparak hareket kabiliyetlerini arttırmalarını, sosyalleşmelerini sağlasınlar. Çocuklarımız sporun faydasını mutlaka görecektir. Herkesitesislerimizde spor yapmaya bekliyorum.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber 2012 Londra Paralimpik Oyunlarına İzmirden 4 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER