2020 Olimpiyatlarına doğru

2020 Olimpiyatlarına doğru -Erzurumda 19 Mayıs kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinliklere katılan karateciler, 2020 Olimpiyatlarına karatenin dahil edilmesi için gösteri yaptı


ERZURUM (A.A) - Erzurumda 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinliklere katılan karateciler, 2020 Olimpiyatlarına karatenin de dahil edilmesi için ilginç bir gösteri yaptı.
     Yakutiye Kent Meydanında gerçekleştirdikleri gösteride olimpiyat halkalarını oluşturan 350 sporcu, çeşitli karate figürlerini sergiledi.
     Türkiye Karate Federasyonu 7. Bölge Başkanı Ahmet Çelebi, gösterinin ardından yaptığı açıklamada, karatenin olimpiyatlara dahil edilmesinin spora artı değerler kazandıracağını söyledi.
     Anlamlı bir günde mesaj vermek için karatecilerin tek yürek olduğunu belirten Çelebi, şöyle konuştu:
     "Olimpiyat halkalarının üzerinde bulunan 350 sporcuyla karate figürlerinin yer aldığı hareketlerle gök yüzünden bakınca kalp atışlarımızın olimpiyatlarda attığını tüm spor sevenlere göstermek istedik. Ayrıca, bütün kalbimizle 2020 Olimpiyatlarının adayı İstanbulun yanında olduğumuzu belirtmek istedik. Karate dünyanın en prestijli spor dallarından birisi ve olimpiyatlara dahil edilmeli. Anlamlı bir günde, anlamlı bir mesaj verebildiysek ne mutlu bize."
     Çelebi, Avrupa ve dünya şampiyonalarında karate branşında Türk sporcuların önemli başarılara imza attığını anımsatarak, olimpiyatlarda da aynı başarıların elde edileceğine inandıklarını söyledi.
     Olimpiyatlara karatenin dahil edilmesinin karateye gönül verenlerin sayısını arttıracağını ifade eden Çelebi, "Olimpiyatlar, sporcularımıza hem manevi hem de maddi kazanımlar sağlar. Karateye gönül verenlerin sayısı artacağı gibi karate olimpiyatlara da ayrı bir hava katar" diye konuştu.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber 2020 Olimpiyatlarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER