21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü

21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü -Down sendromlu çocuklar, bir rehabilitasyon merkezinin düzenlediği etkinlikte palyaço eşliğinde eğlendi


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde, bir özel rehabilitasyon merkezince düzenlenen etkinliğe katılan down sendromlu çocuklar, palyaço eşliğinde eğlendi.
     Özel rehabilitasyon merkezinin müdürü Mehmet Topsakal, Tepebaşı Belediyesi ile Türkiye Sakatlar Derneği Eskişehir Şubesince açılan Gökkuşağı Kafede 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, down sendromlu bireylerin ayrımcılık ve ön yargılarla karşılaştığını savundu.
     Birleşmiş Milletlerin (BM), 10 Kasım 2011de aldığı kararla 21 Martı Dünya Down Sendromu Günü ilan ettiğini hatırlatan Topsakal, Bu günün amacı, etkinliklerle down sendromlu bireylerin ayrımcılık ve ön yargıya maruz kalmasını önlemek, erken ve sürekli eğitimin önemine dikkati çekmektir. Down sendromlu bireylerin sosyal hayatta izale edilmeden yaşaması büyük öneme sahiptir dedi.
     Daha sonra, etkinliğe aileleriyle katılan yaklaşık 30 down sendromlu çocuk, palyaço eşliğinde dans ederek eğlendi. Çocuklar, yüz boyama etkinliğine de katıldı.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER