21. Muğla Kültür Şenliği 28 Eylülde

21. Muğla Kültür Şenliği 28 Eylülde başlayacak


MUĞLA (A.A) - Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, 21. Muğla Kültür Şenliğinin 28 Eylülde başlayacağını bildirdi.
     Başkan Gürün, yaptığı yazılı açıklamada, 28-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Muğla Kültür Şenliğinde resim, mask, fotoğraf, ebru sergileri, konserler, söyleşiler, belgesel ve film gösterimleri gibi pek çok sanatsal etkinliğin yanı sıra trap atış gösterileri, yayla etkinlikleri ile toplu sünnet şöleni gerçekleştirileceğini duyurdu.
     Açıklamasında, Türkiyenin en köklü kültür şenliklerinden biri olan Muğla Kültür Şenliğinin bu yıl 21incisini düzenlemekten duyduğu mutluluğu dile getiren Gürün, şunları kaydetti:
     Sahip olduğumuz sosyal, kültürel, doğal ve mimari zenginliklerimizi bu şenliklerde yaşatmaya devam ediyoruz. Bu yılki şenliklerimizde Muğlanın önemli değerlerinden birisi olan Muğla güvercinlerinin tanıtımını yapacağız. Ayrıca eski zamanlardan beri devam etmekte olan Baca Yakma etkinliğini canlandıracağız.
     Başkan Gürün, Muğla Kültür Şenliğinin Muğla kültürünün tanıtılması yolunda önemli bir araç olduğunu belirttiği açıklamasında, bu zenginlikleri hem Muğlada bulunan konuklara tanıtacaklarını hem de gelecek nesillere taşıyacaklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 21. Muğla Kültür Şenliği 28 Eylülde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER