23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -AK Parti Denizli Milletvekilleri Zeybekci ve Yüksel, bayram dolayısıyla mesaj yayımladı


DENİZLİ (A.A) - AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci ve Mehmet Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Zeybekci mesajında, toplumların varlıklarını sürdürebilmelerinin ancak özgür kalmalarıyla mümkün olduğunu belirtti.
     Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunun tüm dünyaya örnek olduğunu bildiren Zeybekci, açıklamada şu ifadelere yer verdi:
     "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları ülke genelinden temsilcileri Ankarada Türkiye Büyük Millet Meclisi toplantısına çağırırken bir devletin temellerini ulusça atmanın planını yapmış ve egemenliğin ulusa ait olması gerektiğini öngörmüşlerdir. İşte bu temeller üzerine kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti bugün ilk meclisi topladığı 93 yıl öncesinin coşku ve heyecanını taşımaktadır. Yeni nesiller bu değerleri daha sonrakilere taşımada çok ciddi görevler üstlenmek zorundadırlar."
     Mehmet Yüksel de 93 yıl önce kurulan TBMM ile milletin söz sahibi olduğunu, kendi geleceğini iradesiyle şekillendirmeye başladığını vurguladı.
     23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramının çocukları kaynaştıran sevgi ve kardeşlik bağlarını güçlendiren bir bayram olduğunu belirten Yüksel şunları kaydetti:
     "Güçlü Türkiyeyi yarınlara bırakmak ne kadar önemliyse gelecek nesillerimizin de sahip çıkması o kadar önemlidir. Bu anlamda bugünün gençlerine ve çocuklarına büyük görevler düşmektedir. Kendisini geliştiren ve geleceğe başarıyla hazırlayan, idealleri güçlü nesiller sayesinde ülkemiz her alanda güçlenmesini ve büyümesini devam ettirecektir."
    
     Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Mustafa Dermencioğlu / Ali Korkmaz
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER