23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı


MERSİN (A.A) - CHP Mersin Milletvekilleri Vahap Seçer, Ali Rıza Öztürk, Mersin Girişimci İşadamları Derneği (GİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Yusuf Yılmaz, Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği(MESİAD) Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Mehmet Avcılar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer mesajında, yeni bir devletin inşası sürecinde kararlı ve tarihi adımlar atan TBMMnin 93 yıldır aynı kararlılıkla varlığını sürdürdüğünü ifade etti.
     CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ise TBMMnin dünyanın en eski parlamentolarından biri olmakla birlikte, Kurtuluş Savaşını kazanan, saltanatı, hilafeti sona erdiren, milli iradeyi egemen kılan, cumhuriyetin temellerini atan ve kuran bir meclis olduğunu belirtti.
     Mersin GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy da TBMMni ülkenin vicdanı ve aklını temsil ederken, gelecek nesillerimizin de barış ve kardeşlik birliği altındaki istikbalinin temeli olduğunu kaydetti.
     MÜSİAD Başkanı Yılmaz ise ulusal bağımsızlığa kavuşulan 23 Nisan 1920nin bağımsızlığa ulaşma yolunda Türk ulusunun kendi azmiyle başlattığı var olma mücadelesinin en önemli adımı olduğunu dile getirdi.
     MESİAD Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Mehmet Avcılar da TBMMnin kuruluşunun 93. yılının TBMM çatısı altında bulunan tüm siyasi partilerin birleşerek, ortak iradeyle sivil anayasa oluşturulması çalışmalarının bitirilmesine vesile olması temennisinde bulundu.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER