23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Aktaş: "Yarının büyüklerinin vatan ve millet sevgisi doğrultusunda iyi yetişmeleri, sorumlu ve duyarlı birer vatandaş olabilmeleri için gereken tüm çabanın göste


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, yarının büyüklerinin vatan ve millet sevgisi doğrultusunda iyi yetişmeleri, sorumlu ve duyarlı birer vatandaş olabilmeleri için gereken tüm çabanın gösterilmesini milli bir görev olarak değerlendirdiklerini bildirdi.
     Aktaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 23 Nisan 1920de TBMMnin açılmasıyla milli iradenin kabul edildiğini ve cumhuriyetin temellerinin atıldığını belirtti.
     TBMMnin açılmasıyla egemenliğin asıl sahibi olan millete iade edildiği 23 Nisan 1920 tarihinin büyük önem arz ettiğini ifade eden Aktaş, şunları kaydetti:
     Bu tarihle halkın iradesinin her şeyin üzerinde olduğu milletimizin geleceğini ancak yine kendisinin tayin edeceği vurgulanmıştır. Ayrıca Gazi Mustafa Kemal, bu önemli günü çocuklara armağan ederek, çocuklarımızın kendilerine olan inanç ve güvenlerini arttırmıştır. Çocuklar, geleceğin teminatıdır. Yarının büyüklerinin vatan ve millet sevgisi doğrultusunda iyi yetişmeleri, sorumlu ve duyarlı birer vatandaş olabilmeleri için gereken tüm çabanın gösterilmesini milli bir görev olarak değerlendiriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm milletimizin ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bu anlamlı ve önemli bayramını kutluyor, geleceğin müreffeh Türkiyesine katkıda bulunacakları inancıyla üstün başarılar diliyorum.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir / Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER