23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz: "23 Nisan, dünyadaki sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendiği gündür"


MANİSA (A.A) - Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının dünyadaki sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendiği gün olduğunu belirtti.
     Daşöz, yayımladığı mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) açılışının 93üncü yıl dönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunun yaşandığını kaydetti.
     TBMMnin kurulduğu 23 Nisan 1920de milletin önünde yepyeni bir ufuk açıldığına işaret eden Daşöz, Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesine dayalı Türkiye Cumhuriyetinin temelinin atıldığını vurguladı.
     Daşöz, açıklamasında şunları ifade etti:
     "23 Nisanın çocuklara armağan edilmesi, TBMMnin ilk başkanı ve cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürkün, geleceğimizin teminatı ve bugünün ortağı çocuklarımıza verdiği önemin, inancın ve güvenin göstergesidir. Dünyadaki tek çocuk bayramı olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının kutlandığı 23 Nisan, aynı zamanda dünyadaki sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendiği gündür."
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Halil Şahin
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER