23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor -Adana ve Osmaniyedeki kutlama etkinliklerine Suriyeli çocuklar da katıldı -Osmaniyedeki törende Suriyeli çocuklar, "Türk kardeşlerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk B


ADANA (A.A) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Adana ve Osmaniyede düzenlenen törenlere çadır kentte kalan Suriyeli çocuklar da katıldı.
     Adanadaki kutlama programı, Atatürk Parkındaki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Uğur Mumcu Meydanında devam eden etkinliklerde Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, törene katılan halkı selamlayarak, bayramlarını kutladı.
     İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, günün anısına yaptığı konuşmada, herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.
     Törenlere ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Adanadaki çadır kentte kalan Suriyeli 90 çocuk da katıldı. Çocuklar ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak 23 Nisan coşkusuna ortak oldu.
     Çadır kentte, 2 bin 200 çocuğun eğitim gördüğü, 200 Suriyeli öğretmenin görev aldığı belirtildi.
     Etkinliklerde görev alan okulların hazırladıkları gösterilerin ardından, kutlamalar kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.
    
     -Osmaniyedeki törenler-
    
     Osmaniyede, 7 Ocak Şehir Stadyumunda düzenlenen kutlama programı, Vali Celalettin Cerrah, Garnizon Komutanı Muhabere Kurmay Albay Ersin Kaya ve Belediye Başkanı Kadir Karanın tribünlerdeki vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı.
     İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün çocukları, milletin geleceği olarak gördüğünü, bu nedenle 23 Nisanı çocuklara armağan ettiğini söyledi.
     Törene Cevdetiye beldesindeki konaklama tesisinde kalan 200 Suriyeli çocuk da katıldı.
     Suriyeli çocuklar tören alanında "Türk kardeşlerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz" yazılı pankart açtı. Suriyeli Türkmen çocuklar, vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.
     Daha sonra Suriyeli çocuklardan oluşan halk oyunları ekibi gösteri sundu. Çocukların gösterisine tribündeki vatandaşlar da Türk bayrağı sallayarak eşlik etti. Folklor ekibi, Türk bayrağı açarak oyunu sonlandırdı.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar - Ümit Kahrıman / Volkan Kaşik
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER