23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.
     Kutlamalar, Atatürk Endüstri Meslek ve Meslek Lisesi bahçesindeki Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başladı.
     Daha sonra Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, makamını temsili olarak 1. Hava İkmal Bakım Merkezi İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Orkun Gürbüz ve Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerine bıraktı.
     Büyükşehir Başkan Vekili Hüseyin Erdemir de koltuğunu TED Eskişehir Koleji öğrencisi Ali Baran Karık, 23 Nisan İlkokulu öğrencisi Berfin Büyüktepe ve Ülkü İlkokulu öğrencisi Nisan Yağmur Esene teslim etti.
     Öğrenciler, yetkililere tramvay hattının uzatılması, kültür etkinliklerinde öğrencilerin daha fazla yer alması, okul yollarının daha güvenilir hale getirilmesi gibi talimatlar verdi.
     Törenlere, Atatürk Spor Salonunda devam edildi. Halk oyunları ve dans gösterilerinin sergilendiği etkinlikte, Kazakistan ve Rusyadan gelen misafir öğrencilerin yöresel kıyafetlerle sahneledikleri danslar ilgiyle izlendi.
     Etkinliğe Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir ve eşi Cennet Koçdemir, Garnizon Komutan Vekili Tümgeneral Nihat Gökmen, İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dede ve diğer yetkililer katıldı. Kazak öğrenci Dana Mirzakereinin "Atatürk" adlı şiiri alkış aldı.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş - Betül Yürük - Betül Rümeysa Şahin
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER