23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -MHP Isparta Milletvekili Korkmaz: -"Cennet vatanımızı teslim edeceğimiz, bizleri geleceğe taşıyacak çocuklarımızı bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, demokrasiye ve


ISPARTA (A.A) - MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, "Cennet vatanımızı teslim edeceğimiz, bizleri geleceğe taşıyacak çocuklarımızı bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, demokrasiye ve insan haklarına saygılı bireyler olarak yetiştirmek hepimizin ortak sorumluluğudur" dedi.
     Korkmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 23 Nisan 1920nin sadece TBMMnin açılışının değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir gün olduğunu belirtti.
     Bugünün millet iradesinin vücut bulduğu, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesi gereğince ulusal egemenliğin sembolü haline geldiğini vurgulayan Korkmaz, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkün, bugününün daima hatırlanıp öneminin kavranması amacıyla bayram olarak kutlanmasını istediğini ve bu bayramı geleceğin teminatı çocuklara armağan ettiğini hatırlattı.
     Çocuk olmanın "temiz olmak ve saf duygularla bütün insanlara güvenmek" anlamına geldiğine değinen Korkmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     "Şanlı geçmişimizden ders çıkararak yarının büyüklerinin vatan ve millet sevgisi doğrultusunda yetişmeleri için gereken tüm çabanın gösterilmesi milli bir görevdir. Cennet vatanımızı teslim edeceğimiz, bizleri geleceğe taşıyacak çocuklarımızı bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, demokrasiye ve insan haklarına saygılı bireyler olarak yetiştirmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadeleye canıyla, malıyla, emeğiyle katılmış milletimizin her ferdini rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER