23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor -Bayram, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar ve Bilecikte düzenlenen törenlerle kutlandı -Eskişehirde, Kazakistan ve Rusyadan gelen misafir öğrencilerin yöresel kıyafetlerle yap


ESKİŞEHİR (A.A) - "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı", Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar ve Bilecikte düzenlenen törenlerle kutlandı.
     Eskişehirdeki tören, Atatürk Endüstri Meslek ve Meslek Lisesi bahçesindeki Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başladı. Daha sonra törenlere, Atatürk Spor Salonunda devam edildi. Halk oyunları ve dans gösterilerinin sergilendiği etkinlikte, Kazakistan ve Rusyadan gelen misafir öğrencilerin yöresel kıyafetlerle yaptığı gösteriler, renkli görüntülere sahne oldu.
     Etkinliğe Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir ve eşi Cennet Koçdemir, Garnizon Komutan Vekili Tümgeneral Nihat Gökmen, İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dede ve diğer yetkililer katıldı. Kazak öğrenci Dana Mirzakereinin "Atatürk" adlı şiiri alkış aldı.
    
     -Kütahya-
    
     Zafer Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Hava Er Eğitim Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu ve Belediye Başkanı Mustafa İça, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.
     Daha sonra öğrenciler, halk oyunu gösterisi sundu, şiirler okudu.
     Törene, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Ahmet Karaaslan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cengiz Akçay, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, kurum ve kuruluşların daire müdürleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Afyonkarahisar-
    
     Kocatepe Parkındaki Atatürk Anıtında başlayan kutlamalar, anıta çelenk bırakılması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.
     Atatürk Spor Salonunda devam eden törende, 23 Nisan Çocuk Korosu çeşitli şarkılar ve türküler seslendirdi. Halk oyunları, jimnastik gösterileri sunulması ve şiirlerin okunmasının ardından bazı yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.
     Törene, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Mustafa Solak, İkmal ve Garnizon Komutanı Albay Gökhan İsmet Gülmez, daire müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Bilecik-
    
     Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.
     Kutlamalar, öğrencilerin şiir okuması ve halk oyunları gösterisiyle devam etti.
     Törene, Bilecik Valisi İbrahim Akpınar ve eşi Dr. Nihal Akpınar, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Bilecik Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, Vali Yardımcıları Mehmet Öksüz ve Süleyman Deniz, Baro Başkanı Halime Aynur, daire müdürleri ve vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.
    
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER