23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor -Kutlamalar kapsamında Bayburtta tören düzenlendi


BAYBURT (A.A) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Bayburtta da düzenlenen törenlerle kutlandı.
     Cumhuriyet Caddesinde düzenlenen törene, Vali Hasan İpek, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hacı Derirezen, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Kalkan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
     İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, burada yaptığı konuşmada, milli egemenliğin, milletin bölünmez bütünlüğünü ifade ettiğini vurgulayarak, "Demokrasinin, hürriyetin ve güçlü devlet olmanın dayanak noktası milli egemenliktir. Her alanda hızlı bir değişimin yaşandığı günümüzde, temelini milli egemenliğe dayandırmayan milletlerin çağdaşlığından söz edilemez" diye konuştu.
     Doğan, geleceğin en büyük teminatı olan çocukları ve gençleri bilgi toplumunun ihtiyaçlarına cevap verebilecek girişken, küresel düşünen ve yerel hareket edebilen tarzda yetiştirebilme sorumluluğunun herkesin üzerinde olduğunu söyledi.
     Öğrenciler tarafından çeşitli şiirlerin okunduğu etkinlikte, protokol üyeleri tarafından düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.
     Kutlamalar, Bayburt Gençlik Merkezi Halk Müziği Korusu tarafından gerçekleştirilen konserle sona erdi.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER